OFERTA WIGILIJNA
Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas dla nas wszystkich, mający niepowtarzalny klimat. Przygotowanie dla Państwa wigilijnych potraw i goszczenie na Waszych świątecznych stołach to będzie dla nas ogromne wyróżnienie i przyjemność. Zachęcamy Was do zapoznania się z propozycjami dań oraz wyrobów restauracyjnych, które przygotowujemy z sercem i pasją do tego co kochamy.Zespół BOSKO
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 574433858 luB odwiedz nas w restauracji
Zamówienia przyjmujemy do 21.12.2020 do godz. 19:00. Zamówione potrawy dostarczamy w dniu 22.12 oraz 23.12 z możliwością dostawy bezkontaktowej. Płatność gotówką, kartą lub blik również w przypadku gości składających zamówienia poza granicami miasta Przemyśl
Dania Jarskie Bożonarodzeniowe
W naszej ofercie znajdziecie dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Doskonalne znane Wam z restauracyjnego menu, gołąbki kresowe czy też pierogi oraz inne świąteczne bezmięsne potrawy.
Gołąbki kresowe
Gołąbki kresowe z farszem z kaszy gryczanej mieszanej z tartymi ziemniakami z dodatkiem duszonej na maśle ceuli ze świeżo zmielonym pierzem.Zapakowane próżniowo
Boskie pierogi
Pierogi z farszem z kaszy gryczanej z czosnkiem i serem podpuszczkowym z serowarni SWOBODA z dodatkiem duszonej na maśle cebuli i doprawione świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapakowane próżniowo
Kapusta z grochem i grzybami
Tradycyjna kapusta z grochem z dodatkiem grzybów leśnych, delikatnie kwaskowata i doprawiona solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Zupy pachnące Świętami
Zupy przygotowujemy dla Państwa na restauracyjnych zakawasach z dodatkiem produktów od lokalnych dostawców bez stosowania dodatkowych "wspomagaczy" smaku.
Kwasówka PODKARPACKA ( wegetariańska )
Najlepszy kwas z kiszonej kapusty do tego grzyby suszone i kasza jęczmienna. Całość zupy zabielona śmietaną i podana z dużymi kawałkami żiemniaków. Nie może zabraknąć takiej wigilijnej kwasówki z podkarpacia na świątecznym stole.
Restauracyjne pasztety
Przygotowywane z wielką starannością w oparciu o własne i sprawdzone receptury. Są częścią wigilijnego menu i będzie nam niezmierni miło jeśli zagoszczą na Waszych stołach.
Pasztet drobiowy z wędzoną śliwką
Domowy pasztet o kremowej konsystencji przygotowany z wątróki drobiowej z dodatkiem mięsa drobiowego oraz dużej ilości bulionu co powoduje, że jest gładki i nie jest "suchy". Odroina whiskey nadaje mu wykwitności. W pasztet wplątane są kawałki wędzonej śliwki, która odpowiednio " dosładza " pasztet.
Pasztet z marchwi z suszonymi pomidorami ( wegetariański )
Domowy pasztet z marchwi, którgo recepturę ciągle ulepszamy. Doprawiony orientalnie, z lekkim ostrym twistem i dodatkiem suszonych pomidorów. W konsystencji przypomina mięso, który świetnie przyjmie się przy stole również zwolennikom mięs.
Pasztet z karpia z kiszonym dereniem
Domowy pasztet z karpia podany z kiszonym dereniem z ekologicznego gospodarsywa rolnego. Karpia dostarcza nam gospodarstwo rybackie Smolin Fish
Sosy nie tylko do mięsa
Doskonałym dodatkiem do naszych Świątecznych dań oraz ich uzupełnieniem będą sos do mięs oraz dań jarskich, które przygotowujemy na codzień w restauracyjnej kuchni.
Sos dereniowy do mięs
Dereń to duma naszego regionu, dostarczany do restauracji z ekologicznego gospodarstwa rolnego. Tworzy z niego sos, który został od początku do końca opracowany w restauracyjnej kuchni jest wyjątkowy w smaku, lekko kwaśny i cierpki i winny. Idealnie łączy się z jasnym mięsem np. schab lu drób.
Sos grzybowy jasny
Delikatny i kremowy sos grzyowy przygotowany z borówików smażonych na maśle z dodatkiem rozmarynu i zagęszczony słodką śmietanką. Świetnie nadaje się do dań jarskich, ale również łączy się doskonale z ciemnymi mięsami.
Sos cebulowo śmietanowy
Pieczywo rzemieślnicze
Pieczywo wypiekane rzemieślniczo w niedużych ilościach z różnych typów mąki na drożdżach z dodatkami.Mąka do pieczywa dostarczana jest z Przemyskiego młyna.
Chleb pszenny z ziarnami
Chleb z mąki pszennej z pestkami nasion słonecznika oraz dyni.
Chleb pszenny z czarnuszką
Chleb z mąki pszennej z ziarnami czarnuszki
Chleb pszenny razowy
Chleb z dwóch typów mąki w tym razowej. Zdrowy i smaczny chleb
Słodka chałka z kruszonką
Chałka wypiekana z pszennej mąki z dodatkiem cukru, posypana kruszonką, bez dodatku rodzynek.
Świąteczne napoje
Kompot dereniowy z jabłkiem i cynamonem
Kompot na ekologicznych owocach derenia z dodatkiem jabłek, gotowany z laską cynamonu. Świetnie smakuje również na zimno.
Kompot wigilijny z suszu
Kompot na bazie suszonych owoców. Obowiązkowo na wigilijnym stole.
Świąteczne ciasta
Strudel z sosem waniliowym
kruche wielowarstwowe ciasto z farszem z jabłek z dodatkiem rodzynek w rumie doprawione cukrem oraz cynamonem.
Orzeszki
kruche ciasto z kremem maślanym i kajmakiem
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 57443388 LUB ODWIEDŹ NAS W RESTAURACJI