OFERTA WIGILIJNA 
Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas dla nas wszystkich, mający niepowtarzalny klimat. Przygotowanie dla Państwa wigilijnych potraw i goszczenie na Waszych świątecznych stołach to będzie dla nas ogromne wyróżnienie i przyjemność.
Zachęcamy Was do zapoznania się z propozycjami dań oraz wyrobów restauracyjnych, które przygotowujemy z sercem i pasją do tego co kochamy.
Zespół BOSKO
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 574433858 luB odwiedz nas w restauracji
Zamówienia przyjmujemy do 21.12.2020 do godz. 19:00. Zamówione potrawy dostarczamy w dniu 22.12 oraz 23.12 z możliwością dostawy bezkontaktowej. Płatność gotówką, kartą lub blik również w przypadku gości składających zamówienia poza granicami miasta Przemyśl
-
Dania Jarskie Bożonarodzeniowe
W naszej ofercie znajdziecie dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Doskonalne znane Wam z restauracyjnego menu, gołąbki kresowe czy też pierogi oraz inne świąteczne bezmięsne potrawy.
-
Gołąbki kresowe
- 1 szt. 7 zł
Gołąbki kresowe z farszem z kaszy gryczanej mieszanej z tartymi ziemniakami z dodatkiem duszonej na maśle ceuli ze świeżo zmielonym pierzem.Zapakowane próżniowo
-
Boskie pierogi
- 10 szt. 15 zł
Pierogi z farszem z kaszy gryczanej z czosnkiem i serem podpuszczkowym z serowarni SWOBODA z dodatkiem duszonej na maśle cebuli i doprawione świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapakowane próżniowo
-
Kapusta z grochem i grzybami
- 0,5 l 17 zł
Tradycyjna kapusta z grochem z dodatkiem grzybów leśnych, delikatnie kwaskowata i doprawiona solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
-
Zupy pachnące Świętami
Zupy przygotowujemy dla Państwa na restauracyjnych zakawasach z dodatkiem produktów od lokalnych dostawców bez stosowania dodatkowych "wspomagaczy" smaku.
-
Barszcz czerwony na zakwasie restauracyjnym z grzybami i wędzonką
- 0.9 l 16 zł
Zakawas do braszczu przygotowujemy odpowiednio wczesniej, grzyby suszymy, a wędzonka koniecznie od lokalnego producenta. Barszcz jest treściwy, pachnie grzyami, a w smaku czuć wędzone kości i boczek
-
Kwasówka PODKARPACKA ( wegetariańska )
- 0.9 l 17 zł
Najlepszy kwas z kiszonej kapusty do tego grzyby suszone i kasza jęczmienna. Całość zupy zabielona śmietaną i podana z dużymi kawałkami żiemniaków. Nie może zabraknąć takiej wigilijnej kwasówki z podkarpacia na świątecznym stole.
-
Restauracyjne pasztety
Przygotowywane z wielką starannością w oparciu o własne i sprawdzone receptury. Są częścią wigilijnego menu i będzie nam niezmierni miło jeśli zagoszczą na Waszych stołach.
-
Pasztet drobiowy z wędzoną śliwką
- 800g 29 zł
Domowy pasztet o kremowej konsystencji przygotowany z wątróki drobiowej z dodatkiem mięsa drobiowego oraz dużej ilości bulionu co powoduje, że jest gładki i nie jest "suchy". Odroina whiskey nadaje mu wykwitności. W pasztet wplątane są kawałki wędzonej śliwki, która odpowiednio " dosładza " pasztet.
-
Pasztet z marchwi z suszonymi pomidorami ( wegetariański )
- 800g 27 zł
Domowy pasztet z marchwi, którgo recepturę ciągle ulepszamy. Doprawiony orientalnie, z lekkim ostrym twistem i dodatkiem suszonych pomidorów. W konsystencji przypomina mięso, który świetnie przyjmie się przy stole również zwolennikom mięs.
-
Pasztet z karpia z kiszonym dereniem
- 800g 34 zł
Domowy pasztet z karpia podany z kiszonym dereniem z ekologicznego gospodarsywa rolnego. Karpia dostarcza nam gospodarstwo rybackie Smolin Fish
-
Sosy nie tylko do mięsa
Doskonałym dodatkiem do naszych Świątecznych dań oraz ich uzupełnieniem będą sos do mięs oraz dań jarskich, które przygotowujemy na codzień w restauracyjnej kuchni.
-
Sos dereniowy do mięs
- 200 ml 18 zł
Dereń to duma naszego regionu, dostarczany do restauracji z ekologicznego gospodarstwa rolnego. Tworzy z niego sos, który został od początku do końca opracowany w restauracyjnej kuchni jest wyjątkowy w smaku, lekko kwaśny i cierpki i winny. Idealnie łączy się z jasnym mięsem np. schab lu drób.
-
Sos grzybowy jasny
- 0,5 l 31 zł
Delikatny i kremowy sos grzyowy przygotowany z borówików smażonych na maśle z dodatkiem rozmarynu i zagęszczony słodką śmietanką. Świetnie nadaje się do dań jarskich, ale również łączy się doskonale z ciemnymi mięsami.
-
Sos cebulowo śmietanowy
- 0.5 l 22 zł
-
Pieczywo rzemieślnicze
Pieczywo wypiekane rzemieślniczo w niedużych ilościach z różnych typów mąki na drożdżach z dodatkami.Mąka do pieczywa dostarczana jest z Przemyskiego młyna.
-
Chleb pszenny z ziarnami
- 900g 15 zł
Chleb z mąki pszennej z pestkami nasion słonecznika oraz dyni.
-
Chleb pszenny z czarnuszką
- 900g 14 zł
Chleb z mąki pszennej z ziarnami czarnuszki
-
Chleb pszenny razowy
- 900g 13 zł
Chleb z dwóch typów mąki w tym razowej. Zdrowy i smaczny chleb
-
Słodka chałka z kruszonką
- 700g 10 zł
Chałka wypiekana z pszennej mąki z dodatkiem cukru, posypana kruszonką, bez dodatku rodzynek.
-
Świąteczne napoje
-
Kompot dereniowy z jabłkiem i cynamonem
- 0.9 l 19 zł
Kompot na ekologicznych owocach derenia z dodatkiem jabłek, gotowany z laską cynamonu. Świetnie smakuje również na zimno.
-
Kompot wigilijny z suszu
- 0.9 l 23 zł
Kompot na bazie suszonych owoców. Obowiązkowo na wigilijnym stole.
-
Świąteczne ciasta
-
Strudel z sosem waniliowym
- 500 g 25 zł
kruche wielowarstwowe ciasto z farszem z jabłek z dodatkiem rodzynek w rumie doprawione cukrem oraz cynamonem.
-
Orzeszki
- 500 g 31 zł
kruche ciasto z kremem maślanym i kajmakiem
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 57443388 LUB ODWIEDŹ NAS W RESTAURACJI