OFERTA WIGILIJNA

 

Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas dla nas wszystkich, mający niepowtarzalny klimat. Przygotowanie dla  Państwa wigilijnych potraw i goszczenie na Waszych świątecznych stołach to będzie dla nas ogromne wyróżnienie i przyjemność.

Zachęcamy Was do zapoznania się z propozycjami dań oraz wyrobów restauracyjnych, które przygotowujemy z sercem i pasją do tego co kochamy.

Zespół BOSKO


ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 574433858 luB odwiedz nas w restauracji

Zamówienia przyjmujemy  do 21.12.2020 do godz. 19:00. Zamówione potrawy dostarczamy w dniu 22.12 oraz 23.12 z możliwością dostawy bezkontaktowej. Płatność gotówką, kartą lub blik również w przypadku gości składających zamówienia poza granicami miasta Przemyśl

 

  • Dania Jarskie Bożonarodzeniowe

    W naszej ofercie znajdziecie dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Doskonalne znane Wam z restauracyjnego menu, gołąbki kresowe czy też pierogi oraz inne świąteczne bezmięsne potrawy. 

  • Gołąbki kresowe

    • 3 szt. 19 zł

    Gołąbki kresowe z farszem z kaszy gryczanej mieszanej z tartymi ziemniakami z dodatkiem duszonej na maśle ceuli ze świeżo zmielonym pierzem.Zapakowane próżniowo

  • Boskie pierogi

    • 10 szt. 14 zł

    Pierogi z farszem z kaszy gryczanej z czosnkiem i serem podpuszczkowym z serowarni SWOBODA z dodatkiem duszonej na maśle cebuli i doprawione świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapakowane próżniowo

  • Kapusta z grochem i grzybami

    • 0,5 kg 17 zł

    Tradycyjna kapusta z grochem z dodatkiem grzybów leśnych, delikatnie kwaskowata i doprawiona solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

  • Zupy pachnące Świętami

    Zupy przygotowujemy dla Państwa na restauracyjnych zakawasach z dodatkiem produktów od lokalnych dostawców bez stosowania dodatkowych "wspomagaczy" smaku. 

  • Barszcz czerwony na zakwasie restauracyjnym z grzybami i wędzonką

    • 1 l 20 zł

    Zakawas do braszczu przygotowujemy odpowiednio wczesniej, grzyby suszymy, a wędzonka koniecznie od lokalnego producenta. Barszcz jest treściwy, pachnie grzyami, a w smaku czuć wędzone kości i boczek

  • Kwasówka PODKARPACKA ( wegetariańska )

    • 1 l 17 zł

    Najlepszy kwas z kiszonej kapusty do tego grzyby suszone i kasza jęczmienna. Całość zupy zabielona śmietaną i podana z dużymi kawałkami żiemniaków. Nie może zabraknąć takiej wigilijnej kwasówki z podkarpacia na świątecznym stole.

  • Restauracyjne pasztety

    Przygotowywane z wielką starannością w oparciu o własne i sprawdzone receptury. Są częścią wigilijnego menu i będzie nam niezmierni miło jeśli zagoszczą na Waszych stołach.

  • Pasztet drobiowy z wędzoną śliwką

    • 800g 29 zł

    Domowy pasztet o kremowej konsystencji przygotowany z wątróki drobiowej z dodatkiem mięsa drobiowego oraz dużej ilości bulionu co powoduje, że jest gładki i nie jest "suchy". Odroina whiskey nadaje mu wykwitności. W pasztet wplątane są kawałki wędzonej śliwki, która odpowiednio " dosładza " pasztet.

  • Pasztet z marchwi z suszonymi pomidorami ( wegetariański )

    • 800g 27 zł

    Domowy pasztet z marchwi, którgo recepturę ciągle ulepszamy. Doprawiony orientalnie, z lekkim ostrym twistem i dodatkiem suszonych pomidorów. W konsystencji przypomina mięso, który świetnie przyjmie się przy stole również zwolennikom mięs.

  • Mięsa pieczone na Świąteczny stół

    Naszym ulbuionym produktem z pewnością są mięsa. Uwilbiamy marynować mięsa, szukać odpowiednich przypraw i dostosowywać techniki przyrządzania. Na wigilijnym stole nie może zabraknąć wyrobów mięsnych, nasze są w stu procentach naturalne i przygotowane z pasją.

  • Karkówka z pieca szpikowana jałowcem

    • 1 kg 52 zł

    Karkówka przygotowywana przez odpowedni czas w solance, nastepnie przyprawiona i naszpikowana czosnkiem oraz jałowcem. Pieczona w nieskiej temepraturze przez kilka godzin. Samka i zapach niepowtarzalny, bez konserwantów i ulepszaczy. W stu procentach naturalna.Zapakowany próżniowo

  • Schab z pieca w majeranku szpikowany wędzoną śliwką

    • 1 kg 56 zł

    Schab z pewnego źródła odpowiednio wcześniej zamarynowany z dodatkiem własnej kompozycji przypraw, a następnie solidnie naszpikowany wędzoną śliwką. Taki scha pieczem w niskiej temperaturze i dorze doranej wilgotności powietrza, aby nasz schab był soczyst i aromatyczny.Zapakowany próżniowo

  • Sosy nie tylko do mięsa

    Doskonałym dodatkiem  do naszych Świątecznych dań oraz ich uzupełnieniem będą sos do mięs oraz dań jarskich, które przygotowujemy na codzień w restauracyjnej kuchni.

  • Sos dereniowy do mięs

    • 200 ml 18 zł

    Dereń to duma naszego regionu, dostarczany do restauracji z ekologicznego gospodarstwa rolnego. Tworzy z niego sos, który został od początku do końca opracowany w restauracyjnej kuchni jest wyjątkowy w smaku, lekko kwaśny i cierpki i winny. Idealnie łączy się z jasnym mięsem np. schab lu drób.

  • Sos grzybowy jasny

    • 200 ml 19 zł

    Delikatny i kremowy sos grzyowy przygotowany z borówików smażonych na maśle z dodatkiem rozmarynu i zagęszczony słodką śmietanką. Świetnie nadaje się do dań jarskich, ale również łączy się doskonale z ciemnymi mięsami.

  • Pieczywo rzemieślnicze

    Pieczywo wypiekane rzemieślniczo w niedużych ilościach z różnych typów mąki na drożdżach z dodatkami.Mąka do pieczywa dostarczana jest z Przemyskiego młyna.

  • Chleb pszenny z ziarnami

    • 900g 15 zł

    Chleb z mąki pszennej z pestkami nasion słonecznika oraz dyni. 

  • Chleb pszenny z czarnuszką

    • 900g 14 zł

    Chleb z mąki pszennej z ziarnami czarnuszki

  • Chleb pszenny razowy

    • 900g 13 zł

    Chleb z dwóch typów mąki w tym razowej. Zdrowy i smaczny chleb

  • Słodka chałka z kruszonką

    • 700g 10 zł

    Chałka wypiekana z pszennej mąki z dodatkiem cukru, posypana kruszonką, bez dodatku rodzynek.

  • Świąteczne napoje

  • Kompot dereniowy z jabłkiem i cynamonem

    • 1 l 17 zł

    Kompot na ekologicznych owocach derenia z dodatkiem jabłek, gotowany z laską cynamonu. Świetnie smakuje również na zimno.

  • Kompot wigilijny z suszu

    • 1 l 21 zł

    Kompot na bazie suszonych owoców. Obowiązkowo na wigilijnym stole.