OFERTA WIGILIJNA 

 

Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas dla nas wszystkich, mający niepowtarzalny klimat. Przygotowanie dla  Państwa wigilijnych potraw i goszczenie na Waszych świątecznych stołach to będzie dla nas ogromne wyróżnienie i przyjemność.

Zachęcamy Was do zapoznania się z propozycjami dań oraz wyrobów restauracyjnych, które przygotowujemy z sercem i pasją do tego co kochamy.

Zespół BOSKO


ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE TELEFONICZNIE 574433858 luB odwiedz nas w restauracji

Zamówienia przyjmujemy  do 21.12.2020 do godz. 19:00. Zamówione potrawy dostarczamy w dniu 22.12 oraz 23.12 z możliwością dostawy bezkontaktowej. Płatność gotówką, kartą lub blik również w przypadku gości składających zamówienia poza granicami miasta Przemyśl

 

Dania Jarskie Bożonarodzeniowe

W naszej ofercie znajdziecie dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Doskonalne znane Wam z restauracyjnego menu, gołąbki kresowe czy też pierogi oraz inne świąteczne bezmięsne potrawy. 

Gołąbki kresowe

1 szt. 7 zł

Gołąbki kresowe z farszem z kaszy gryczanej mieszanej z tartymi ziemniakami z dodatkiem duszonej na maśle ceuli ze świeżo zmielonym pierzem.Zapakowane próżniowo

Boskie pierogi

10 szt. 15 zł

Pierogi z farszem z kaszy gryczanej z czosnkiem i serem podpuszczkowym z serowarni SWOBODA z dodatkiem duszonej na maśle cebuli i doprawione świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapakowane próżniowo

Kapusta z grochem i grzybami

0,5 l 17 zł

Tradycyjna kapusta z grochem z dodatkiem grzybów leśnych, delikatnie kwaskowata i doprawiona solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Zupy pachnące Świętami

Zupy przygotowujemy dla Państwa na restauracyjnych zakawasach z dodatkiem produktów od lokalnych dostawców bez stosowania dodatkowych "wspomagaczy" smaku. 

Barszcz czerwony na zakwasie restauracyjnym z grzybami i wędzonką

0.9 l 16 zł

Zakawas do braszczu przygotowujemy odpowiednio wczesniej, grzyby suszymy, a wędzonka koniecznie od lokalnego producenta. Barszcz jest treściwy, pachnie grzyami, a w smaku czuć wędzone kości i boczek

Kwasówka PODKARPACKA ( wegetariańska )

0.9 l 17 zł

Najlepszy kwas z kiszonej kapusty do tego grzyby suszone i kasza jęczmienna. Całość zupy zabielona śmietaną i podana z dużymi kawałkami żiemniaków. Nie może zabraknąć takiej wigilijnej kwasówki z podkarpacia na świątecznym stole.

Restauracyjne pasztety

Przygotowywane z wielką starannością w oparciu o własne i sprawdzone receptury. Są częścią wigilijnego menu i będzie nam niezmierni miło jeśli zagoszczą na Waszych stołach.

Pasztet drobiowy z wędzoną śliwką

800g 29 zł

Domowy pasztet o kremowej konsystencji przygotowany z wątróki drobiowej z dodatkiem mięsa drobiowego oraz dużej ilości bulionu co powoduje, że jest gładki i nie jest "suchy". Odroina whiskey nadaje mu wykwitności. W pasztet wplątane są kawałki wędzonej śliwki, która odpowiednio " dosładza " pasztet.

Pasztet z marchwi z suszonymi pomidorami ( wegetariański )

800g 27 zł

Domowy pasztet z marchwi, którgo recepturę ciągle ulepszamy. Doprawiony orientalnie, z lekkim ostrym twistem i dodatkiem suszonych pomidorów. W konsystencji przypomina mięso, który świetnie przyjmie się przy stole również zwolennikom mięs.

Pasztet z karpia z kiszonym dereniem

800g 34 zł

Domowy pasztet z karpia podany z kiszonym dereniem z ekologicznego gospodarsywa rolnego. Karpia dostarcza nam gospodarstwo rybackie Smolin Fish

Sosy nie tylko do mięsa

Doskonałym dodatkiem  do naszych Świątecznych dań oraz ich uzupełnieniem będą sos do mięs oraz dań jarskich, które przygotowujemy na codzień w restauracyjnej kuchni.

Sos dereniowy do mięs

200 ml 18 zł

Dereń to duma naszego regionu, dostarczany do restauracji z ekologicznego gospodarstwa rolnego. Tworzy z niego sos, który został od początku do końca opracowany w restauracyjnej kuchni jest wyjątkowy w smaku, lekko kwaśny i cierpki i winny. Idealnie łączy się z jasnym mięsem np. schab lu drób.

Sos grzybowy jasny

0,5 l 31 zł

Delikatny i kremowy sos grzyowy przygotowany z borówików smażonych na maśle z dodatkiem rozmarynu i zagęszczony słodką śmietanką. Świetnie nadaje się do dań jarskich, ale również łączy się doskonale z ciemnymi mięsami.

Sos cebulowo śmietanowy

0.5 l 22 zł

Pieczywo rzemieślnicze

Pieczywo wypiekane rzemieślniczo w niedużych ilościach z różnych typów mąki na drożdżach z dodatkami.Mąka do pieczywa dostarczana jest z Przemyskiego młyna.

Chleb pszenny z ziarnami

900g 15 zł

Chleb z mąki pszennej z pestkami nasion słonecznika oraz dyni. 

Chleb pszenny z czarnuszką

900g 14 zł

Chleb z mąki pszennej z ziarnami czarnuszki

Chleb pszenny razowy

900g 13 zł

Chleb z dwóch typów mąki w tym razowej. Zdrowy i smaczny chleb

Słodka chałka z kruszonką

700g 10 zł

Chałka wypiekana z pszennej mąki z dodatkiem cukru, posypana kruszonką, bez dodatku rodzynek.

Świąteczne napoje

Kompot dereniowy z jabłkiem i cynamonem

0.9 l 19 zł

Kompot na ekologicznych owocach derenia z dodatkiem jabłek, gotowany z laską cynamonu. Świetnie smakuje również na zimno.

Kompot wigilijny z suszu

0.9 l 23 zł

Kompot na bazie suszonych owoców. Obowiązkowo na wigilijnym stole.

Świąteczne ciasta

Strudel z sosem waniliowym

500 g 25 zł

kruche wielowarstwowe ciasto z farszem z jabłek z dodatkiem rodzynek w rumie doprawione cukrem oraz cynamonem.

Orzeszki

500 g 31 zł

kruche ciasto z kremem maślanym i kajmakiem